Trainingen

Mindfulness

Weet je even niet meer hoe je de sneltrein waarin je zit moet vertragen om weer te kunnen voelen en ervaren? Werk, kinderen, partner, relaties, sociale bezigheden; we zijn er goed in om het allemaal te combineren, maar zorgen we ook goed voor onszelf?

Mindfulness kan je helpen weer op te merken wat jij nodig hebt, bewust keuzes te maken en niet vanuit de automatische piloot te handelen.

“Vertragen en verdragen is de sleutel naar Verbinden”.

Voor mij is Mindfulness het mooiste cadeau geweest om weer “aanwezig” te zijn in mijn gezin. Ik realiseerde me dit toen ik de opdracht kreeg om een keer per dag een activiteit bewust te doen. Ik speelde 15 minuten met mijn toen 2 jarige zoontje. Ik zag wat hij deed, ervaarde zijn liefdevolle stralende blik en ervaarde volledige verbinding. Pas toen realiseerde ik mij, dat ik zelden volledig emotioneel aanwezig was. Vaak speel ik met de kinderen, terwijl een oog op het boodschappenlijstje rust en mijn gedachten bij de “to do” lijst van werk zijn.

Naast dat Mindfulness onderdeel in de (individuele) therapie kan zijn, geef ik de MBCT groepstraining (Mindfulness-Based Cognitive Therapy). MBCT is de officiële benaming voor het mindfulness-programma waarin aandacht wordt besteed aan hoe je mindfulness toepast op moeilijke momenten. Voor iedereen nuttig! Geschikt voor mensen met aanleg voor piekeren, angst of somberheid, stress of lichamelijke klachten, maar ook voor geïnteresseerden zonder klachten.

Geïnteresseerd? Neem contact met me op voor data, tarieven of andere vragen.

Neem contact op
95A16FFC80094EA89A982C621B688EBB

Houd Me Vast

Je had meer van je relatie verwacht of je relatie loopt niet lekker. Je wilt je relatie verbeteren en dat kan met het ‘Houd me vast’-programma. Zonder therapie. ‘Houd me vast’ is een lichte vorm van EFT. Net als EFT werkt ‘Houd me vast’ vanuit emoties.

Houd me vast bijeenkomsten
Het ‘Houd me vast’-programma kent een vaste structuur en is gebaseerd op het gelijknamige boek. Het bestaat uit acht bijeenkomsten.

Onderwerpen zijn:

  • emoties in liefde en verbinding / hechting;
  • (destructieve) patronen binnen relaties herkennen;
  • opzoeken en vinden van de zere plekken van vroeger;
  • bouwen aan een veilige basis om moeilijke dingen te kunnen bespreken.

Tijdens de bijeenkomsten wordt gewerkt met videomateriaal, oefeningen & huiswerkopdrachten. Het is vooral de bedoeling dat je met je partner aan de slag gaat!

Neem contact met mij op voor vragen over of inschrijving voor het ‘Houd me vast’-programma.

Neem contact op

Training voor professionals:

Gezinnen in complexe scheiding

Hoe ga je om met de dynamiek die zich afspeelt binnen gezinnen in complexe scheiding? Hoe blijf je meerzijdig inlevend voor alle gezinsleden, oftewel hoe kun je er zijn voor de kinderen/de ouders? Hoe begeleid je deze gezinnen bij het inzicht geven en doorbreken van deze patronen? Maar vooral ook; hoe blijf je zelf staan als betrokken professional?

Het werken met de destructieve dynamiek die vaak speelt in gezinnen in complexe scheiding, vraagt kennis en expertise op dit gebied. Deze training geeft je kennis en inzicht om met meer positieve daadkracht aan de slag te gaan. De training wordt op maat aangeboden, waardoor de training geschikt is voor verschillende professionals en groepsgrootte. De training is o.a. geschikt voor: leraren, praktijkondersteuners van huisartsen (POH GGZ), (gezins- en kinder-)coaches, hulpverleners.

Neem voor een training op maat en tarieven contact met mij op.

Neem contact op