Individuele therapie

Bij individuele therapie gaat het om jou, je relaties, hoe jij je verhoudt tot anderen en wat je daarin belangrijk vindt. We geven aandacht aan je gezin van herkomst, de intergenerationele patronen, interacties in relaties, emotionele beleving of bagage, communicatie en betekenisgeving. We onderzoeken samen wat dwars zit en wat je blokkeert in je relatie tot jezelf en met betrekking tot anderen.

Als de verbinding even zoek is, je elkaar niet meer begrijpt, je gezinsleven voelt als een goed geoliede machine, maar je elkaar als partner kwijt bent, je twijfelt of jullie nog wel als partners met elkaar door moeten gaan of als je je relatie gewoon een liefdevolle boost wilt geven, kan relatietherapie helpen. Samen met jullie breng ik de onderliggende patronen in kaart, waarna er weer ruimte kan ontstaan voor begrip, gevoel en verbinding. Naast (EFT) therapie, bied ik Houd Me Vast trainingen. Een preventieve training om je relatie te verbeteren. (www.eft.nl)

Gezinstherapie

Weten jullie even niet meer hoe het aan te pakken in de opvoeding van je kind(eren)? Begint irritatie, vermoeidheid en/ of machteloosheid op de voorgrond te staan, waardoor jullie het gevoel hebben gevangen te zitten in een neerwaartse spiraal? Gaan jullie scheiden/uit elkaar of zijn jullie gescheiden/ uit elkaar en lukt het niet om de transitie te maken naar gescheiden partnerschap en goed (genoeg) ouderschap? Ook bij de gezinstherapie kijken we naar de interactie en patronen tussen gezinsleden (en andere belangrijke personen uit het sociale netwerk).

Jaarlijks worden 70.000 kinderen geconfronteerd met de scheiding van hun ouders. Gelukkig verlopen veel scheidingen goed genoeg. Bij een klein percentage wordt gesproken van een zeer problematische scheiding. Met de beste bedoelingen strijden ouders (en hun sociale netwerk) voor de belangen van hun kind. Helaas mondt dit vaak uit in een onhoudbare strijd, waaronder alle partijen gebukt gaan.

Zitten jullie vast in de neerwaartse spiraal? Word je het over niets eens? Heb je het gevoel dat je ex-partner standaard het tegenovergestelde wilt van wat jij wilt? Wil je het beste voor jullie kind(eren), maar vinden jullie elkaar hier niet in? Zijn jullie niet alleen als partners uit elkaar, maar zijn de vrienden en familie om jullie heen ook deelgenoot geworden van het kamp van "vader" of "moeder"?

Ik begeleid jullie graag!

  • Black Twitter Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Google+ Icon

© 2017 Mariëlla Taal